Home / Recreatief zwemmen / AquaSport / Aquajoggen

Aquajoggen

Aquajoggen betekent letterlijk ‘lopen in het water’. Je draagt hierbij een ‘wetbelt’ om je middel die ervoor zorgt dat je een hoog drijfvermogen hebt, waardoor je als het ware in het diepe water zweeft. Bovendien zorgt de gordel ervoor dat je (zonder te zwemmen) in verticale positie blijft drijven en een goede loopbeweging kunt maken. Vanuit deze staande houding worden er op de ritme van de muziek verschillende loopoefeningen gedaan. In slow motion of in sprint.

Doordat er geen contact is met de bodem van het zwembad, treedt er geen schokbelasting op zoals bij gewoon lopen. Hierdoor werkt aquajoggen ontspannend en ondersteunend bij het herstel van blessures aan gewrichten, spieren en pezen. De weerstand van het water zorgt ervoor dat je meer calorieën verbruikt dan tijdens een reguliere looptraining. 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan 2 uur wandelen. Je activeert en versterkt al jouw grote spiergroepen en verbetert jouw conditie. De meeste aandacht wordt verdeeld over de buik, billen, armen, rug en benen, maar je traint ook je hartspier.

Heb je interesse in Aquajoggen? Neem dan contact op met zwembad NLG Lobith, er wordt namelijk gewerkt met vaste deelnemers (je kunt niet binnenlopen en direct meedoen).