Home / Zwemlessen

Zwemlessen

Algemene informatie over zwemles bij NLG Lobith

Zwem ABC
De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier. De diploma’s zijn overal in het land hetzelfde, maar de weg er naar toe kan zeer verschillend zijn. Hierin maakt Zwembad NLG Lobith bewuste keuzes. Tijdens de informatiemiddag voorafgaand aan de zwemles krijgen de ouders / begeleiders en kinderen uitleg en voorlichting over onder meer de regels en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na het behalen van diploma A, adviseren wij om verder te gaan voor het B- en C-diploma. Doorgaan is het beste voor de zwemontwikkeling van jouw kind.

Tijden
De lessen zullen gegeven worden van maandag, dindag, donderdag en vrijdag tussen 15:15 en 18:15 uur. Zaterdags is er de mogelijkheid zwemlessen te volgen van 09:00 tot 12:00 uur. Elke zwemles duurt 45 minuten.

Kleine groepen
De kinderen beginnen de zwemles in het ondiepe water, waar ze het zwemmen nog moeten leren. De beginnende groepen zijn nooit groter dan 9 kinderen per instructeur. De ervaren groepen tellen maximaal 12 kinderen per instructeur.

Eigen tempo
Elk kind is anders; Iedereen ontwikkelt zich in een ander tempo. Bij NLG Lobith kan elk kind in zijn/haar eigen tempo en op eigen niveau zwemmen. Mocht het zo zijn dat kinderen extra aandacht nodig hebben, dan bieden wij deze mogelijkheid. Dit kan zijn in de vorm van een extra les. Wij raden uit ervaring aan om 2 keer in de week zwemles te volgen.

Gratis zwemmen
Zodra jouw kind is ingeschreven voor de zwemles bij Zwembad NLG Lobith, ontvang je een toegangsbewijs waarmee jouw kind gratis kan komen zwemmen tijdens alle recreatieve uren van NLG Lobith en zwembad De Brink in Zelhem. Op deze manier kunnen de kinderen vast wennen aan het water. Bovendien kunnen de kinderen regelmatig komen oefenen, wat belangrijk is bij de voortgang. Uiteraard mogen de kinderen ook komen om gewoon lekker in het water te spelen. Dit alles onder begeleiding van een (betalende) volwassene.

Joepie’s stappenplan
Met de door de NLGroep ontwikkelde Joepie-aanpak worden de kinderen op een attractieve en enthousiaste wijze door de zwemlesperiode geleid.

Om de zwemles een speels en kindvriendelijk karakter te geven, werken we bij NLG Lobith met het unieke Joepie zwemles-beloningssysteem. Joepie is het vrolijke zeepaardje die de kinderen op een attractieve en enthousiaste wijze door de zwemlesperiode leidt.

Meer informatie over Joepie.

Elke dinsdag is er van 10:00 – 11:00 uur telefonisch spreekuur voor zwemlessen/zwemactiviteiten. Bellen kan naar: 0316-820364.