Home / Zwemles Lobith

Zwemles Lobith

Zwemlessen zijn bedoeld om mensen bekwaam te maken in het zwemmen. Begeleiding van een zweminstructeur of zweminstructrice is vereist voor de ontwikkeling van diens zwemvaardigheden.
Deze zwemlessen worden vaak gegeven vanaf 4 jaar oud. NLG wil iedereen in de omgeving van Lobith die bekwaam wil worden in het zwemmen voorzien van hun behoeften.

NLG Lobith zwemles

Kinderen beginnen de zwemlessen in het ondiepe water, omdat zij zwemmen nog moeten leren is dit gewenst. De grootte van de groepen in het ondiepe bad zijn nooit groter dan 9 kinderen per instructeur. De groep kinderen die in het diepe bad lessen krijgen kunnen zichzelf al aardig redden. Om deze reden tellen deze groepen maximaal 12 kinderen per instructeur.

Bij NLG Lobith worden de zwemlessen gegeven door bekwame en ervaren instructeurs en instructrices die oog hebben voor uw kind als individu.

Financiële tegemoetkoming voor zwemlessen

Voor kinderen uit gezinnen die opgroeien in een gezin met een krappe beurs biedt de gemeente Zevenaar het Kindpakket. Hiermee is een vergoeding voor zwemlessen mogelijk. Daarnaast is er de mogelijkheid om via Stichting Leergeld een extra bijdrage te ontvangen. Zo kunnen alle kinderen hun zwemdiploma halen; dat is veilig én leuk zwemmen! Voor meer informatie kun je terecht bij de gemeente Zevenaar of bij de balie van NLG Lobith. Onze collega’s kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden!

Zwemles Lobith

Zwemdiploma NLG Lobith

De basis waar elk kind zijn/haar leven lang profijt van zal hebben is het Zwem-ABC. Dit Zwem-ABC is de basis van het zwemonderwijs. De diploma’s zijn overal in het lang hetzelfde, maar de weg er naar toe kan zeer verschillend zijn. Tijdens een informatiemiddag voorafgaand aan de zwemlessen krijgen de ouders / begeleiders en kinderen uitleg en voorlichting over onder meer de regels en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na het behalen van diploma A, adviseren wij om verder te gaan voor het B- en C-diploma. Doorgaan is het beste voor de zwemontwikkeling van jouw kind.

Joepie

Joepie is een vrolijk zeepaardje, dat symbool staat voor het ontwikkelde stappen systeem om de kinderen op een aantrekkelijke en leuke wijze door de zwemlesperiode te leiden.

Hoe werkt het Joepie zwemles-beloningssysteem?

De kinderen krijgen tijdens de eerste zwemles een Joepie-zwemtasje met daarin onder andere een poster van Joepie. Op deze poster staan diverse onderdelen die de kinderen voor het diploma-A zwemmen moeten beheersen. Op de poster kunnen Joepie-stickers geplakt worden, die de kinderen verdienen zodra ze het betreffende zwemelement beheersen. Wanneer alle stickers op de poster geplakt zijn, komt jou kind binnen afzienbare tijd in aanmerking voor het afzwemmen.

Ben jij minimaal 3,5 jaar oud en wil je binnenkort beginnen met zwemlessen? Meld je dan nu aan voor de zwemlessen. Bij inschrijving ontvang je een toegangsbewijs waarmee jouw kind gratis kan komen zwemmen tijdens alle recreatieve uren van NLG Lobith!

Aanmelden zwemles