Home / Mededelingen / MyCircle Fitness

Sporten met MyCircle

Sinds een half jaar sport ik opnieuw bij NLG Lobith. Samen met een vriendin, die ook veel te lang stil had gezeten. Wij begonnen beneden met fitness en werden na een tijdje door Tim Schenning geattendeerd op de nieuwe apparaten boven. Deze waren recent geplaatst door MyCircle, een zelfstandige landelijke sportorganisatie.

Na een proefles gedaan te hebben en enthousiast te zijn geraakt, hebben we een pasje ontvangen van MyCircle en konden we aan de slag. En wat een verademing, deze apparaten! Ik heb al twintig jaar fibromyalgie, een reumatisch/neurologische aandoening van spieren en bindweefsel waardoor ik chronische pijn en aanvallen van spierkrampen heb. Ook mijn vriendin heeft alle tekenen van deze pijnlijke en vermoeiende ziekte. Normaal gesproken krijg je spierpijn als je op de apparaten beneden traint en wanneer je fibromyalgie of andere ziekten van je bewegingsapparaat hebt kun je deze spierpijn zeker wel vermenigvuldigen met factor tien. Ook herstel na het sporten duurt in de regel veel langer.

Door de apparaten van MyCircle hebben wij echter zelf gemerkt dat je geen weerslag in je spieren voelt op het moment dat het gewicht terug gaat. Ook heb je profijt van de heen- én terug beweging waardoor je een lage frequentie van de oefening aan kunt houden. Alle apparaten hebben de eigenschap dat elke beweging zacht en soepel verloopt. Hierdoor wordt spierpijn tot een minimum beperkt, zo hebben wij zelf aan den lijve ondervonden.

Er zijn tien apparaten om alle grote spiergroepen te trainen en daarnaast zijn er nog een hometrainer en een crosstrainer aanwezig. Het pasje dat je voor elke oefening aan de bovenzijde in het apparaat steekt, houdt alles keurig bij zodat je ook precies weet wat je de vorige keer hebt gedaan. Het grote duidelijke display geeft je alle informatie tijdens de training.

Vraag eens een proefles aan en kom zelf ervaren hoe zacht en soepel deze apparaten werken en hoe je dus ook met lichamelijke beperkingen, tot een fijne, vrijwel pijnloze training kunt komen!

Warme sportgroet,
Esther Wismans.