Home / Groepslessen / Judo

Judo

Judo is een eeuwenoude sport die je leert jezelf te verdedigen. Mensen die judo beoefenen zijn zelfverzekerder  en fitter. Judo is zeer nuttig voor zowel je fysieke gesteldheid als mentaal.

Wie is Kiryoku?

Traditionele vechtsporten met energie, vitaliteit en wilskracht. Kiryoku is Japans voor energie, vitaliteit en wilskracht. Het zijn onontbeerlijke eigenschappen van elke budoka. Budo Insituut Kiryoku traint deze eigenschappen. Onder leiding van rijks erkende docenten krijgen de leerlingen lessen aangeboden.

Budo Instituut Kiryoku is gespecialiseerd in traditionele vormen van vechtsporten. De diverse cursussen zijn goede opvoedkundige sport; het brengt zelfvertrouwen, kennis over je eigen lichaam en gezelligheid. De lessen bij Kiryoku worden gekenmerkt door een aantal basisprincipes: Plezier, Samenwerken, Vertrouwen, Discipline, Respect, Beheersing en Weerbaarheid.

Budo Instituut Kiryoku is in 1998 opgericht door Danny Bent. Als net afgestudeerd Cios-er begon hij een judoschool in Doetinchem. Nu een aantal jaren verder is Kiryoku uitgegroeid tot een judoschool met 15 leslocaties en 850-900 leerlingen.

Jeugdjudo
Judo is een prachtsport voor de leeftijd 6 t/m 12 jaar. Het is goed voor zowel lichamelijke als mentale vorming. Voor kinderen is judo een gericht stoeispel met een bijzonder discipline, ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke groei.

Voor tieners is judo een hele goede manier om het lichamelijke en mentale evenwicht te vinden of te hervinden.

Judoka’s worden getraind in zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Maar judo is nog veel meer. Zo leren judoka’s ook durf hebben en zeer zeker netheid, samenwerken en respect voor elkaar te hebben. Veel artsen bevelen jongeren aan om judo te gaan beoefenen.